Ευρώπη

ΡΩΜΗ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ 25/10

 ΡΩΜΗ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ, Greece
 25th Oct - 30th Jul
529 / Άτομο

Περιγραφή εκδρομής

ΡΩΜΗ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

 1Η ΗΜΕΡΑ: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΡΩΜΗ-ΒΡΑΔΙΝΗ ΒΟΛΤΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο Μακεδονία για την πτήση µα για την αιώνια πόλη. Άφιξη στην πρωτεύουσα τη χώρα και γνωριµία µε την αρχηγό µας. Για το δρόµο προς το κέντρο θα πάρουµε µία πρώτη γεύση τη πόλη και στη συνέχεια θα τακτοποιηθούµε στο ξενοδοχείο µας. Για το βράδυ σας προτείνουµε µία βραδινή βόλτα στα φωταγωγηµένα αξιοθέατα της Ρώµης, για να την δείτε, όπως της αξίζει µε φωτισµΌ και χρώµατα που θα σας µείνουν αξέχαστα. Θα διασχίσουµε τη ViaVeneto µε τα φηµισµένα καφέ και ξενοδοχεία, σύµβολο τη dolce vita της Ιταλίας, την κρήνη του Τρίτωνα, θα ανέβουµε έναν από του 7 µυθικούς λόφους, τον Κυρηνάλιο, όπου δεσπόζει το προεδρικό µέγαρο και στη συνέχεια θα κατευθυνθούµε στην PiazzaVenezia, το κέντρο της Ρώµης µε το µοναδικά φωτισµένο µνηµείο ενώσεως της Ιταλίας. Θα περάσουµε από το µεγαλύτερο ρωµαϊκό αµφιθέατρο, το φωταγωγηµένο Κολοσσαίο και τέλος θα κάνουµε στάση στην περιοχή Trastevere, µια από τις πιο γραφικές και κοσµοπολίτικες γειτονιές της Ρώµης για ένα ποτό δίπλα στις όχθες του Τίβερη ποταµού. Μη παραλείψετε να δοκιµάσετε το παραδοσιακό ιταλικό ψωµί-γλυκό Panettone.

ΗΜΕΡΑ: ΡΩΜΗ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ-ΜΟΥΣΕΙΑ  ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ-ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ-ΚΑΠΕΛΑ ΣΙΣΤΙΝΑ

Μετά από ένα καλό πρωινό η ηµέρα µας θα ξεκινήσει µε την πανοραµική ξενάγηση στην πόλη-σύµβολο που δεν έπαψε ποτέ να γοητεύει κάθε επισκέπτη. Θα δούµε τη Βίλα Μποργκέζε, το Αυρηλιανό τείχος , την πιάτσα Μπαρµπερίνι, τη στήλη του Τραϊανού, το περίφηµο Κολοσσαίο, το µεγαλύτερο σωζόµενο αρχαίο Ρωµαϊκό κτίσµα του κόσµου, το λόφο του Καπιτωλίου, όπου θεµελιώθηκε η αρχαία Ρώµη, την αρχαία αγορά, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, την επιβλητική πιάτσα Βενέτσια µε το µνηµείο του Βίκτωρα Εµµανουήλ, το λόφο Παλατίνο, ένα χώρο σπαρµένο µε αρχαίους ναούς, αγάλµατα και ερείπια – µάλιστα εδώ ήταν εγκατεστηµένες οι ανώτερες τάξεις της πόλης, αλλά και αρκετοί αυτοκράτορε, θα δούµε το µεγαλοπρεπές DUOMO µε το περίφηµο καµπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο - ρωµαϊκής αρχιτεκτονικής µε µπρούντζινες πόρτες και µωσαϊκά - την εκκλησία του Τίµιου   Σταυρού Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Φλωρεντίας και τόπο ταφή 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάµεσα στου οποίου ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι, στην Πιάτσα Ντε Λα Σινιορία θα δούµε το Παλάτσο Βέκιο, έδρα της τοπικής κυβέρνησης επί επτακόσια χρόνια, στο οποίο σήµερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής. Στη συνέχεια Θα θαυµάσουµε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, µε τα σπίτια και τα µαγαζάκια που µοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάµι, µια από τι πιο   χαρακτηριστικές   εικόνες   της Φλωρεντίας, και θα φτάσουµε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι, όπου βρίσκεται ο τρίτος µεγαλύτερος   καθεδρικός ναός   στην Ευρώπη, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, µε τον περίφηµο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήµα κατατεθέν τη πόλης. Επιστροφή αργά το απόγευµα στο ξενοδοχείο µα . Για το βράδυ µην χάσετε την ευκαιρία να πιείτε ένα απερόλ, δοκιµάζοντα τιραµισού στη πιάτσα Ναβόνα.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Ξεκινώντας µε ένα καλό πρωινό φύγαµε για την πανέµορφη Φλωρεντία, την πόλη που είναι συνώνυµη µε την τέχνη τη Αναγέννηση. Θα γνωρίσουµε περιπατητικά την ιστορική πόλη που δίκαια βρίσκεται υπό την προστασία τη UNESCO. Θα δούµε το µεγαλοπρεπές DUOMO µε το περίφηµο καµπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο - ρωµαϊκή αρχιτεκτονική µε µπρούντζινες πόρτες και µωσαϊκά - την εκκλησία του Τίµιου  Σταυρού Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία τη Φλωρεντία και τόπο ταφή 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάµεσα στου οποίου ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι, στην Πιάτσα Ντε Λα Σινιορία θα δούµε το Παλάτσο Βέκιο, έδρα της τοπικής κυβέρνησης επί επτακόσια χρόνια, στο οποίο σήµερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής. Στη συνέχεια Θα θαυµάσουµε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, µε τα σπίτια και τα µαγαζάκια που µοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάµι, µια από τις πιο   χαρακτηριστικές   εικόνες στη Φλωρεντία, και θα φτάσουµε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι, όπου βρίσκεται ο τρίτος µεγαλύτερος   καθεδρικός ναός   στην Ευρώπη,  η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, µε τον περίφηµο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήµα κατατεθέν της πόλης. Επιστροφή αργά το απόγευµα στο ξενοδοχείο µας. Για το βράδυ µην χάσετε την ευκαιρία να πιείτε ένα απερόλ, δοκιµάζοντα τιραµισού στην  πιάτσα Ναβόνα.

ΗΜΕΡΑ: ΡΩΜΗ- ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ-ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Χρόνος ελεύθερος για να αποχαιρετήσετε τη πόλη της Ρώµης, περπατώντας στους εµπορικούς δρόµους της, οι οποίοι είναι γεµάτοι από σικ καταστήµατα και µπουτίκ µόδας κορυφαίων σχεδιαστών, µε κυριότερες τη Via Sistina και τις οδούς Via Con- dotti (την Πέµπτη λεωφόρο της Ρώµης) και την Viadel Babuino στην οποία η ανάµειξη προϊόντων υψηλής µόδας και αντικών την καθιστά από τις πιο κοµψές οδούς της Ρώµης. Στη συνέχεια µεταφορά στο αεροδρόµιο για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην πόλη µα µε τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Αναχώρηση

Ξενοδοχείο Τοποθεσία

Τιµή σε δίκλινο, τρίκλινο

Non Ref / Κανονική Τιµή

Τιµή παιδιού  εως 12 ετών

Non Ref / Κανονική Τιµή

Τιµή µονόκλινου

Non Ref / Κανονική Τιµή

Αεροπορική Εταιρία Ryan Air

25/10

Ripa Hotel 4*

529/579

       269/309

699/759

Θεσ/νίκη-Ρώµη 15.15-16.00

Ρώµη-Θεσ/νίκη 15.20-1800

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περιλαµβάνονται:

Ένα προσωπικό αντικείµενο - χειραποσκευή (διαστάσεων 40*20*25cm) & µία χειραποσκευή έως 10kg κατ’ άτοµο, εξασφαλισµένη προκάθιση |

Περιηγήσεις σύµφωνα µε το πρόγραµµα & πρωινό καθηµερινά

 

Δεν περιλαµβάνονται:

Σύνολο φόρων 145€ κατ’ άτοµο

Είσοδοι σε µουσεία & θεάµατα και ό,τιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόµενο

Οι δηµοτικοί φόροι διαµονής

 

 

 

 

 

Συνοπτικά

25 -28/10

4 ημέρες

5Η/6Η

ΡΩΜΗ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΌ/ ΟΔΙΚΟ

4 αστέρων

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • αεροπορικά και τις μεταφορές µε πούλμαν
  • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • αεροπορικά εισιτήρια
  • Συνοδό του γραφείου
  • 3 Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο PIRA 4*
  • Πρωινό
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Εισόδους µουσείων, αρχαιολογικών χώρων
  • Oτι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό.
  • Φόρο διαμονής

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

https://www.youtube.com/watch?v=DZadn3Gk3h4VIDEO

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα ταξίδια στο email σας

Επικοινωνία

Κ.Καρτάλη 129, Βόλος 38221
Τηλ: 2421 076440

Follow us on