Ελλάδα

ΜΥΤΙΛΗΝΗ 27/9 - 1/10

 ΜΥΤΙΛΗΝΗ, Greece
 27th Sep - 30th Jul
265 / Άτομο

This package is not available!

Περιγραφή εκδρομής

 

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

5 ΗΜΕΡΕΣ

27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

 

 

 & 2η ΗMΕΡΑ: ΒΟΛΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ – ΛΕΣΒΟΣ

Συγκέντρωση στο Δημαρχείο του Βόλου.  Αναχώρηση για την Καβάλα με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδών. Άφιξη στην Καβάλα, επιβίβαση και αναχώρηση με το πλοίο της γραμμής για την Μυτιλήνη στις 21.00  Μετά από περίπου 8 ώρες ταξίδι με το πλοίο, άφιξη στην πρωτεύουσα του νησιού τη Μυτιλήνη νωρίς το πρωΪ.

 Η αρχοντική πρωτεύουσα του νησιού της Λέσβου η Μυτιλήνη είναι χτισμένη στις παρυφές ενός υψώματος, και ακτινοβολεί από ομορφιά με την καταπράσινη βλάστηση, που φτάνει μέχρι την παραλία, κάτω από τον όγκο του κάστρου της και το μεγάλο άγαλμα της ελευθερίας στην προκυμαία της.

Θα κάνουμε στάση για έναν καφέ  στην παραλία και αμέσως μετά αναχώρηση προς την βοριοανατολική πλευρά του νησιού. Πρώτη µας στάση στο θαυµατουργό µοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ στην Θέρμη. Παραµονή για προσκύνηµα. Συνεχίσουµε τη διαδρομή μας για επισκεφθούμε ένα τα σπουδαιότερα προσκυνήματα, την Ι.Μ. Ταξιαρχών στον Μανταµάδο και προστάτη του νησιού όπου µεταξύ άλλων υπάρχει η ανάγλυφη εικόνα του Αγίου φτιαγµένη από αίµα και πυλό. Στάση για προσκύνηµα.

Επιστροφή στην πόλη για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Στο ελεύθερο απόγευμα μπορείτε να δείτε στην πόλη με τα πολυόροφα οικοδομήματα που συνυπάρχουν αρμονικά με τα νεοκλασικά αρχοντικά, τις μεγάλες πλατείες και τα πάρκα. Στο παλιό τμήμα της πόλης επικρατούν οι στενοί δρόμοι, τα χαμηλά σπίτια και η αγορά κάτω από το επιβλητικό κάστρο που έχτισε ο Φραγκίσκος Γατελούζος το 1373 στα ερείπια του βυζαντινού φρουρίου, που οικοδομήθηκε στη θέση της αρχαίας ακρόπολης. Σήμερα είναι από τα μεγαλύτερα που σώζονται στη Μεσόγειο και ένα από τα καλύτερα διατηρημένα στην Ελλάδα.

Διανυκτέρευση.

 3η ΗΜΕΡΑ: ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ - ΠΛΩΜΑΡΙ - ΑΓΙΑΣΟΣ – ΚΑΛΛΟΝΗ

Μετά το πρωινό ξεκινάµε για το Πλωµάρι, και στην εκκλησία του χωριού Τρύγονας  θα παρακολουθήσουμε την πρωϊνή λειτουργία. Θα επιστρέψουμε στο Πλωμάρι που είναι η µεγαλύτερη κωµόπολη του νησιού. Επίσκεψη στο εργοστάσιο παραγωγής ούζου Βαρβαγιάννη.

Συνεχίζουμε για την Αγιάσο γραφική κωµόπολη του νησιού χτισµένη στη ρίζα του όρους Όλυµπος, θρησκευτικό κέντρο και κέντρο λαϊκής ξυλογλυπτικής και αγγειοπλαστικής τέχνης του νησιού. Επίσκεψη στην εκκλησία της Παναγίας (1170), µε την Παναγία Βρεφοκρατούσα του ευαγγελιστή Λουκά, πλασµένη µε κερί και µαστίχα. Παραµονή για προσκύνηµα.

 Συνεχίζουµε για την Καλλονή, έδρα της Μητρόπολης Μηθύµνης µε 1600 κατοίκους, µε επίνειο τη Σκάλα Καλλονής στο µυχό του οµώνυµου κόλπου, γνωστό για την νόστιµη σαρδέλα. Μεσημεριανό γεύμα στη διαδρομή (έξοδα ατομικά).

 4Η ΗΜΕΡΑ: ΜΥΤΙΛΗΝΗ & προαιρετική ημερήσια εκδρομή στο ΑΪΒΑΛΙ

Μετά το πρωϊνό για όσους θα παραμείνουν στο νησί ελεύθερη η ημέρα για να την αξιοποιήσετε όπως εσείς θέλετε.

Η προαιρετική εκδρομή στο κοντινό ΑΙΒΑΛΙ ξεκινά με το πλοίο της γραμμής στις 9.00 και επιστρέφει στι 18.30 το απόγευμα. Κόστος 35€ το ακτοπλοϊκό.

 Υπάρχει η δυνατότητα με πούλμαν να επισκεφθείτε το Μοσχονήσι με επίσημο Ελληνόφωνο ξεναγό. Επιστροφή στην Μυτιλήνη για διανυκτέρευση.

 5η ΗΜΕΡΑ: ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ– ΒΟΛΟΣ

Μετά το πρωινό επιβίβαση στο πλοιο και  αναχώρηση στις 7.40 με προορισμό τον Πειραιά. Αφιξη στις 18.00 στον Πειραιά  με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν για το Βόλο όπου θα φτάσουμε το βράδυ.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 265€

 

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΙΜΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ:

 1. Μεταφορές καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 2. Ακτοπλοικά εισιτήρια ΚΑΒΑΛΑ-ΛΕΣΒΟΣ και ΛΕΣΒΟΣ- ΠΕΙΡΑΙΑΣ
 3. 3 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 3*
 4. 3 πρωινά σε μπουφέ
 5. Περιηγήσεις – εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 6. Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας
 7. Ξεναγός στο νησιού
 8. Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, επιπλέον γεύματα, ποτά, διασκεδάσεις, δημοτικός φόρος πόλεως 1,50 για κάθε δωμάτιο για κάθε διανυκτέρευση που καταβάλλεται απευθείας στο ξενοδοχείο, ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :

Ο συνοδός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει το πρόγραμμα της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του χωρίς να παραλείψει τίποτα από αυτό.

 

ΣΗΜ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΙΒΑΛΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 2008

 

Συνοπτικά

27/9 - 1/10

5 ημέρες

5 ΗΜΕΡΕΣ

ΒΟΛΟΣ

ΒΟΛΟΣ

Οδική / ακτοπλοϊκή

ΟΔΙΚΗ

4 αστέρων

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Μετακινήσεις – Περιηγήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Γύρος του νησιού
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια
 • Συνοδό του γραφείου µας
 • 3 Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο SILVER BAY
 • με πρωϊνό μπουφέ,
 • ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • o Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. o Διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήματα.Εισόδους µουσείων, αρχαιολογικών χώρων
 • Oτι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό.
 • Ειδικό Φόρο Διαμονής του άρθρου 53Ν.4389/2016 (3€ σύνολο ανά δωμάτιο) και βάση νόμου καταβάλλεται επί τόπου στο εκάστοτε ξενοδοχείο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

VIDEO

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα ταξίδια στο email σας

Επικοινωνία

Κ.Καρτάλη 129, Βόλος 38221
Τηλ: 2421 076440

Follow us on